Skiboks og tilbehør som passer til Whispbar takstativ

Skiboks og tilbehør som passer til Whispbar takstativ
9. desember 2022 Edited Loading...
Skiboks og tilbehør som passer til Whispbar takstativ

Tilbehør til Whispbar takstativ 

Som forhandler av premium takstativ fra Thule, så får vi fra tid til annen spørsmål om Thule skibokser og tilbehør passer på Whispbar takstativ. Det korte svaret er ja, så lenge takstativet har T-spor i toppen av stangen.

 

Thule Takbokser på Whispbar takstativ

En nyere Thule skiboks benytter festeklør i underkant av skiboksen som klemmer rundt selve takstativet. Det gjør at du kan feste Thule skiboks til Whispbar takstativ. Men det kan være andre forhold som forhindrer bruken av Thule skibokser på disse takstativene eller ulike bilmodeller. I enkelte tilfeller vil avstanden mellom takstativene være for stor, slik at det ikke er mulig å justere innfestningen på Thule skiboksen nok til at den passer. Alle våre skibokser har monteringsanvisning på produktsiden, samt at vi har samlet alle mål på takboksene i denne artikkelen. Den vanligste utfordringen er avstanden fra en bakluke i åpen stilling til bakkant av skiboksen. Dette finner du også målene på i den nevnte artikkelen.

 

Skiguard skiboks på Whispbar takstativ

Våre skibokser fra Skiguard deles i to typer, universal "S"-boks eller en tilpasset Touring boks, også kalt "T"-boks. De universale boksene som Skiguard 830S passer til Whispbar takstativ. En "T"-boks tilpasses bil og type takstativ ved bestilling, og vil dermed kunne brukes. 

 

Brukt Skiguard skiboks og Whispbar takstativ

Har du en eller finner du en brukt Skiguard "T"-boks på finn som er tilpasset til Whispbar takstativ, er det ett par ting du må passe på før du setter dette på din nye bil. For det første må du se til at ditt Whispbar takstativ passer til din nye bil. Så er det Skiguard skiboksen som kan være tilpasset til en annen bil enn det du planlegger å bruke den på. Når en Skiguard Skiboks tilpasses en bilmodell for å ligge perfekt på taket, så er hullene igjennom takboksen satt på helt spesielle steder. Dette kan du lese mer om her. I mange tilfeller så kan det fungere, men veldig ofte får vi henvendelser om at takboksen står skjevt på taket eller tar nedi taket. Dette er fordi Skiguard skiboksen er tilpasset en annen bil enn den er forsøkt montert på nå. I enkelte tilfeller kan dette korrigeres av Skiguard, og i andre tilfeller så er det ikke mulig. Ta gjerne kontakt direkte med Skiguard for å høre om en skiboks kan brukes på din nye bil. Men da må du vite med sikkerhet hvilken bil boksen i utgangspunktet ble produsert til.

 

Passer ski-, sykkel og kajakkholdere fra Thule på Whispbar takstativ?

Alt tilbehør fra Thule kommer som standard med feste for T-spor. Dette er en et spor i toppen av ditt Whispbar takstativ, tilsvarende det du finner på Thule takstativ. I dette sporet kan alt av Thule tilbehør benyttes. Merk så er det enkelte av lastesikringsproduktene som i utgangspunktet er tilpasset Thule Professional stengene som ikke vil passe.