Hvilken Takboks passer min bil?

Hvilken Takboks passer min bil?
6. november 2021
Hvilken Takboks passer min bil?

Hvilken takboks passer min bil?

Thule takbokser er universale.  Dvs de er ikke tilpasset noen spesifikk bilmodell men konflikt med bakluka kan oppstå på en del korte biler så hvis man skal unngå dette så må man måle litt på bilen og sammenligne med tabellen under.  Noen veldig få biler er det ikke til å unngå konflikt med bakluke så skal man ha en lang takboks på en slik bil må man leve med et kompromiss med hvor mye bakluka kan åpnes.

Utover dette så er det mest viktig at man velger takboks ut ifra behov.  Lengde på ski som skal fraktes, høyde på barnevogn, pulk, golfbager eller annet som skal transporteres inne i boksen må vurderes slik at man får en boks som passer ditt behov.  Innvendige mål og litervolum står oppgitt på hvert enkelt produkt i nettbutikken.

Siden alle biler er forskjellige med tanke på hvor mye bakluken åpner seg og hvor på bilen takstativet festes så er et av de viktigste målene hvor langt det er fra fremre lastebøyle til bakluka på bilen – mål R (fra åpen bakluke til fremre takstativ) i tegningen under.  Dette er spesielt viktig på biler hvor fremre bøyle må stå på et helt spesifikt sted kontra biler med rails hvor man som regel kan plassere bøylene litt mer fritt på bilen.

En av våre mest populære takbokser Motion XT XL trenger f.eks. minimum 134,7cm fra fremre bøyle til bakluke for å gå helt klar.

Takbokser mål

Takbokser dimensjoner

 

Andre ting som er viktig å huske på ved bruk av takboks:

  • Har du soltak eller panoramatak som kan åpnes må du vise forsiktighet slik at du ser at luka ikke treffer takboksen eller takstativet.
  • Høyde over taket. Mål H i tabellen viser hvor høyt over toppen av takbøylene boksen ender.  Dette er spesielt viktig dersom du skal parkere i garasje med boks påmontert.
  • Overheng over frontrute. Korte biler og sedaner ender stort sett alltid med at boksen stikker noe frem over frontruta.  Dette er funksjonelt sett ikke noe problem men enkelte biler som har sensorer eller kameraer integrert i toppen av frontruta kan ha problemer med dette.
  • Pass på at du ikke overskrider totalvekten for taklast på din bil.  Tillatt taklast gitt av bilprodusent er vekt på summen av alt du har på taket.  Takstativ, takboks, samt innhold.
  • Biler med antenne på taket kan få konflikt med takboks.  «Haifinne» antenner går normalt sett alltid klar av takboksen både fordi at antenna i sen selv er lav samt at alle Thule bokser har et spor på midten samt at de skrår opp i bakkant.  Antenner med lenger pisk må enten plasseres slik at boksen sitter foran antennen eller at antennen ligger bøyd ned under takboksen og bakover.

 

Skiguard eller Thule takboks?

Vi får mange spørsmål etter ulike takbokser, og ofte blir det spurt etter Skiguard takbokser. Dette er utrolig fine takbokser som tilpasses i stor grad til din bil. Dette gjelder da Skiguard Touring boksene som har gjennomgående stenger. Vi har tidligere skrevet en artikkel om brukte Skiguard bokser som er verdt å lese. Men essensen er at når en boks blir tilpasset en spesifikk bil, så vil det høyst sannsynlig ikke passe til din neste bil.

Så hva er den generelle forskjellen mellom en Thule og en Skiguard boks:

Skiguard takbokser er produsert i glassfiber og har dermed ca 5-6kg høyrere vekt. De har kun åpning bakfra. Enkelte Skiguard bokser kan tilpasses slik at de ligger lavest mulig taket, samt at de kan lakkeres. Dette gjør disse takboksene svært populære til SUV og sportslige biler som ønsker en lavest mulig profil. Spesialtilpassede bokser har ofte lang produksjonstid.

Thule takbokser har en lavere vekt og kan justeres til å passe de aller fleste biler. De åpnes fra begge sidene og har 2 låser. Kommer i mange størrelser, enten du skal frakte ski, barnevogn eller ekstra bagasje. De festes enkelt til takstativet med fire strammehjul i boksen. Thule takboksene er som regel på lager for omgående levering.