Brukt Skiguard takboks?

Brukt Skiguard takboks
4. januar 2021 Edited Loading...
Brukt Skiguard takboks?

Har du kjøp brukt Skiguard takboks, eller har du en fra forrige bil?

Vi får mange spørsmål fra kunder som har en Skiguard takboks som har stått på en annen bil tidligere. En del opplever at Skiguard takboksen ikke passer på den nye bilen, og er rådvill på hva de skal gjøre. Her er vår anbefaling på hvordan du skal løse dette.


Skiguard takboks med gjennomgående takstativ

De fleste av Skiguard takboksene hvor stengene går igjennom takboksen, er tilpasset en spesiell bilmodell og type stenger som er brukt (frikantstenger el. Wingbar). Dette for å få optimal plassering av takboksen i forhold til takets utforming og festepunkt. Det gjør at takboksen får en begrensning ift. hvilke biler den passer til. Om du prøver å montere en modelltilpasset takboks på en annen bilmodell, kan du oppleve at takboksen tar nedi taket, får en merkelig vinkel eller rett og slett ikke passer med festene på den nye bilen (avstand mellom stengene)


Her er det ikke noe vi kan gjøre, annet enn å anbefale deg å ringe til Skiguard, og høre om det er muligheter for å bruke takboksen.
Kundeservice Skiguard, treffer du på tlf 32 85 32 85

På Mercedes EQC er hullene til takstaivet plassert langt frem i boksen noe som gir et kraftig overheng i bakkant.
På en Polestar 2 er takstativet plassert langt bak i Skiguard takboksen.
Her er en Skiguard 860 touring til en Polestar 2 plassert på en Mercedes EQC. Resultatet er at boksen havner lang frem ift. hva som er beregnet.

Skiguard takboks maed underliggende takstativ

Om din Skiguard takboks er festet til takstativet hvor stengene ligger under takboksen, så er det en langt enklere prosess å tilpasse boksen. I de fleste tilfeller, så skal det nye takstativet passe rett på. Men om avstanden mellom stengene ikke passer, må det drilles nye hull dersom boksen er såpass gammel at det er brukt spesifikke hull til festene. De gamle hullene tettes i så fall med gummipropper fra f.eks biltema eller silikon.


Thule T-spor adapter til Skiguard takboks?

Hvis du vil feste din Skiguard takboks i T-sporet på ditt Thule takstativ, kan du benytte våre T-spo adapter. Det gjør at takboksen ikke lenger festes med klammer rundt takstativet, men med bolter som skyves inn i sporet på våre Thule takstativ.


Thule T-spor adapter finner du her


Har tidligere brukt Thule Squarebar, men ønsker å gå over til Thule Wingbar Evo sammen med Skiguard takboksen

Om din Skiguard takboks tidligere har vært tilpasset de klassiske firkantede takstativene, kan du tilpassen hullene på boksen ved å gjøre de større. Det krever at du er litt handy, samt noe verktøy. Vi anbefaler at du benytter maskeringstape over de eksisterende hullene, hvor du tegner opp det nye hullet. Bruk gjerne enden av takstativet som mal, og beregn noe ekstra størrelse på hullet. 1-2mm rundt stativet holder. Når du har tegnet av hullet, benytter du en fintagget sag/sagblad og sager etter risset du har tegnet opp. Benytt gjerne støvmaske, så unngår du innånding av sagstøvet. Dersom de originale festebøylene ikke er brede nok til å gå rundt Wingbar stengene som er 80mm brede må du kjøpe et nytt sett med festebøyler til takboksen. Dette finner du her: Monteringssett til Takboks