Tesla Model Y - Skiguard 830S skiboks

Tesla Model Y - Skiguard 830S skiboks
26. januar 2023 Edited Loading...
Tesla Model Y - Skiguard 830S skiboks

Lavtbyggende skibokser til Tesla Model Y til Originalt Tesla Model Y takstativ

Vi har solgt mye skibokser til Tesla Model Y de siste årene, og vil her besvare de spørsmålene vi har fått om valg av den beste skiboksen til Tesla Model Y. Generelt sett så vil alt tilbehør du monterer på taket, kunne komme i konflikt med bakluken. Husk derfor å kontrollere dette ved første gangs bruk.


Vi har et stort utvalg av takbokser som kan brukes til Tesla Model Y. Som alltid så er det behovet du har ift hva du skal frakte med deg som er det første kriteriet. Siden taket på Tesla Model Y er kurvet, vil du ikke kunne benytte spesialtilpassede takbokser fra f.eks Skiguard. Disse vil komme i konflikt med taket og dermed ikke kunne tilpasses bilen. Vi har et bredt spekter av universale takbokser du kan velge mellom. Stort sett så kan du velge den boksen du vil, men for å gjøre det enklere har vi valgt ut noen modeller vi synes ser veldig bra ut.

Hvilken Skiguard skiboks passer til Tesla Model Y?

Skiguard selv sier at det er Skiguard 830S som skal brukes på Tesla Model Y. Til å begynne med kunne man bestille 830T, men grunnet avstand til taket er ikke dette å anbefale. Bestiller du Skiguard skiboks til Model Y, så er det 830 S som leveres.

Hva er forskjellen på 830 T og 830 S takboksen fra Skiguard?

Boksene er identiske med unntak av innfestningen til takstativet. På en 830 T (Touring) boks går takstativet igjennom bunnen av takboksen. Hullene plasseres og tilpasses bilen den skal brukes på. En Skiguard 830 S har forhøyninger i bunnen som takstativet ligger i.

  1. Skiguard takboks til Mercedes EQC Skiguard 830S, 470L
    Skiguard 830S, 470L
    was kr 15 950,00 Special Price kr 15 390,00
Skiguard 830 S til Tesla Model YSkiguard 830 S til Tesla Model Y
Skiguard 830 S til Tesla Model Y

Spesifikasjoner Skiguard 830S

Utvendige mål: Lengde 214cm, Bredde 88cm og høyde på selve boksen 27cm.

Innvendige mål: 205 x 86 x 25cm

Lastevolumet er ca 470 liter

Vekt: ca 30 kg

Du får plass til 6-8 par ski alternativt 5 reisebager av normal størrelse.

Skiboksen er produsert i glassfiberarmert polyester. Den har hengsler i front og gassdempere som holder lokket åpent. Låsen sitter på venstre side i bakkant av boksen og er lett tilgjengelig. En gummipakning mellom over- og underdel søger for minimal vanninntrengning. Boksen leveres med T-spor fester, men kan alternativt festes med U-bøyler (gi beskjed ved bestilling).

Skiboksen leveres med innvendig skiholder til 6 par ski. Disse kan tas ut om du ikke skal frakte ski.


Hvilken Packline skiboks passer til Tesla Model Y?

Packline NX-Summit passer bra til Tesla Model Y med sine rene og moderne linjer. Takboksen NX Summit har et design tilpasset moderne bilers utseende, samtidig som den er meget funksjonell og underbygger sikkerheten. Packline har også her vektlagt vindstøy og rekkevidde for elbiler. Packline NX Summit har et aerodynamisk design som sikrer nettopp dette. At boksen ligger langt ned mot biltaket bidrar dessuten til at takboksen blir mer integrert med bilen.

Hva er forskjellen på takboksene Packline NX Summit og Skiguard 830 S til Tesla Model Y?

Begge takboksene har åpning i bakkant med dempere for å holde lokket åpent. Packline boksen veier ca 4 kg mindre, og gir deg dermed rom for mer bagasje. Begge skiboksene rommer skilengder opptil 205cm , men Packline oppgir 6 par ski, altså to par mindre enn Skiguard. MEN dette avhenger av hvilken type ski du skal ha med deg! Begge boksene leveres med nøkler i respektive låssystem, som dessverre ikke er kompatibel med Tesla originalt låssysten (takstativet).

  1. Packline NX Summit takboks
    Packline NX Summit takboks
    kr 15 490,00
Packline NX Summit takboks med originalt takstativ Tesla Model YPackline NX Summit takboks med originalt takstativ Tesla Model Y
Packline NX Summit takboks med originalt takstativ Tesla Model Y

Spesifikasjoner Packline NX Summit

Utvendige mål: 210 x 85 x 34 cm

Innvendige mål: 206 x 82 x 31 cm

Lastevolumet er 450 liter

Vekt: ca 26 kg

Du får plass til ca 5 par ski alternativt 5 reisebager av normal størrelse.

Packline NX Summit er produsert i glassfiber, og er dermed svært stabil og solid. For å være en glassfiberboks så har den lav vekt, noe som er perfekt for elbiler med begrenset taklast.

NX Summit har bestått City Crash testen.


Takstativ til Tesla Model Y

Da har vi endelig fått tak i en fullgod løsning på takstativ til Tesla model Y! Dette er produsert av Yakima, som også produserer de originale Tesla model Y takstativene (også til de andre Tesla modellene). Dette er under produktsjon og vil være tilgjengelig for bestilling medio mai! Takstativet vil kunne brukes sammen med Yakima og Thule tilbehør, samt alle våre skibokser. Dette takstativet er langt retterre i stengene, noe som gjør det enklere å montere f.eks Thule tilbehør.

OPPDATERING

Den norske importøren av Yakima takstativ har inntil videre stoppet alt salg av monteringssettet til Tesla Model Y. De har også bedt om å få alle i retur. Kunder som har kjøpt dette hos oss, har fått returnere dette og fått tilbake pengene. PT har vi beklagelig vis ingen takstativ til Tesla Model Y, men anbefaler at du velger et originalt Tesla takstativ så du overholder vilkårene for Tesla garantien.

Etter hva vi har forstått, så skyldes tilbakekallingen fare for skade på glasstak under montering og bruk. Siden Tesla er tydelig på at de kun dekker følgeskader ved bruk av Originalt Tesla takstativ.

Merk at tilbehør fra Thule, Packline og Skiguard passer til det originale Tesla takstativet og er ikke regulert i Tesla garantivilkårene så lenge maksimal lastevekt overholdes

 

Advarsel!

Billige kopier av originalt Tesla takstativ fra nettsider som AliXpress til en drøy 1000-lapp kan ikke anbefales. Som fører av bilen er en ansvarlig for å sikre all last forskriftsmessig, herunder bruke godkjent tilbehør. Våre leverandører av takbokser, anbefaler ikke å bruke disse stativene sammen med noen takbokser.


Hjemlevering eller hent selv

Bestiller du skiboks til din Tesla Model Y hos oss, så kan du enten få den levert til din hjemmeadresse eller hente den selv på vårt lager ved Skedsmokorset eller Drammen (Packline). Prisen for hjemlevering er 499,- (pr oktober 2023. Se gjeldende fraktpriser her).

Leveringstiden på Skiguard og Packline takbokser er variabel. Ofte har vi Skiguard 830S på eget lager, men det kan hende at de må produseres. Produksjonstiden kan være fra noen dager til flere uker, avhengig av etterspørsel.