Hvordan velge riktig skiholder

Hvordan velge riktig skiholder
11. desember 2019
Hvordan velge riktig skiholder

Hvor mange ski skal du frakte?

Når du skal velge skiholder til ditt takstativ, bør du ha oversikt over hvor mange ski du skal ha med deg og hvor brede skiene er. Grunnen til det er at dagens ski kommer i utallige bredder, og det er derfor vanskelig for oss å si at du får plass til f.eks 5 par ski. Alle våre skiholdere kommer med en anbefaling fra Thule, som er basert på en gjennomsnittlig skibredde. Med andre ord så vil denne anbefalingen passe om du har langrennsski, men ikke om du har de bredeste pudderskiene.

Så mål bredden på dine ski og se dette opp mot maksimal lastebredde på de ulike skiholderene fra Thule.

 

Skiholder til mer enn 6 par ski?

Har du behov for mer enn 6 par ski, må man tenke litt kreativt. Har du stenger som er lenger enn 110cm, kan du benytte to stk Thule Snowpack M skiholdere.

 

Skiholder til snowboard 

Det samme gjelder for snowboard, men her stemmer målene fra Thule mer overens. Så med mindre du har ekstra bredt brett, vil anbefalingen passe. Thules takstativ og skiholdere er kunstruert for å kunne frakte to og to brett mot hverandre (over/under). MEN om du har et takstativ fra en annen produsent som er ekstra lavt, kan vi ikke garantere at dette går. Våre Thule Skiholdere kommer med et avstandsstykke som er ment å sikre god nok høyde til at bindinger ikke kommer nedi taket.

Passer Thule SnowPack til takstativ fra andre produsenter?

Alle skiholdere fra Thule kommer med såkalt T-spor. Thule kommer med 20mm T-feste, som passer i de fleste takstativene. Også originale takstativ fra de ulike bilprodusentene. Enkelte bilprodusenter, som f.eks BMW har et bredere T-spor, og da må du bytte ut selve T-festet med et som er tilpasset sporets bredde. Du måler bredden på ditt T-spor ved å ta av endestykket på takstativet og måler bredden nede i sporet.

Skiholder til originalt Tesla takstativ

I utgangspunktet kan Thule skiholdere festes i T-sporet på originale Tesla takstativ. MEN den nye originale takstativet til Tesla Model S (fra 2019) er vesentlig mer buet enn andre takstativ. Det kan medføre at de lengste skiholderene ikke kan monteres pga denne buen. Thule SnowPack S og M, kan monteres. Men da bør de monteres ut til en av sidene på takstativet. Siden Thule skiholdere følger takstativet, vil de da stå noe på skrå. Det originale takstativet til Tesla Model 3 er også buet, men har en mindre bue slik at det skal være mulig å montere alle skiholdere fra Thule.

Adapter til Thule skiholder/skistativ?

Ja vi har adapter til skiholdere, men dette trenger du KUN om du skal bruke skiholderen på Thule SquareBar! Alle andre Thule takstativ benytter skiholderens T-feste. Adapteret finner du her