Hvordan se forskjell på Thule Evo og eldre takstativ

Hvordan se forskjell på Thule Evo og eldre takstativ
25. august 2021
Hvordan se forskjell på Thule Evo og eldre takstativ

Fra høsten 2019 begynte Thule overgangen til sin nye EVO serie. Dette er en prosess som tar tid, og nå (høst 2021) så nærmer det seg innfasing av de siste delene. Det betyr at har du kjøpt takstativ etter høsten 2019, så kan det hende at du har enten det nye EVO systemet eller forrige generasjon.

 

Reservedeler til Thule takstativ

Når du skal kjøpe reservedeler til ditt takstativ, så er det fordel om du vet hvilken serie og type takstativ du har. Nedenfor ser du den visuelle forskjellen meoom Thule Evo og eldre takstativ.

 

Gjenbruke takstativ på ny bil

Vi har tidligere beskrevet hvordan du skal gå frem for å finne ut om du kan gjenbruke hele eller deler av ditt takstativ på din nye bil. I den forbindelse så er det også viktig at du vet om du har Thule Evo eller en eldre variant. Forklaringen nedenfor viser deg hva som er forskjellen, slik at du ser at du sammenligner riktig takstativ. Grunnen er at monteringssett tilpasset EVO-serien passer IKKE til eldre varianter. Det betyr også at det er en del bilmodeller som Thule ikke lenger leverer monteringskitt til.

 

Hva er forskjellen?

Generelt sett, så er Evo-serien skarpere i kantene - rent utseendemessig. Et mer moderne utseende tilpasset bilene som selges nå om dagen.

 

Thule Wingbar Evo eller gammel type

 

Det finnes mange varianter av fotsett (mellom stang og bil) fra Thule. Generelt så kan vi si at eldre typer er avrundet, mens EVO er mer profilert i utformingen.

 

Har jeg Thule Evo takstativ?

 

Det er også forskjell på stengene!

Først av alt, så er de fleste stangtypene relativt identiske med tidligere varianter. MEN har du en Wingbar stang, så er forskjellen stor. Først og fremst så ser du at en Wingbar EVO stang, har en todelt gummilist i T-sportet på toppen av stangen. T-spor er da sporet i toppen av stangen hvor tilbehør festes. På eldre Wingbar stenger, er det en hel gummilist som må tilpasses/kappes når du f.eks. skal montere en sykkelholder.

I tillegg er tverrsnittet av stangen annerledes. Det betyr at en Wingbar Evo stang ikke vil passe i et eldre Wingbar Edge fotsett. Men en Wingbar Evo stang kan benyttes på eldre typer fotsett.