Hvilken vei skal Thule Wingbar takstativ monteres?

Hvilken vei skal Thule Wingbar takstativ monteres?
7. februar 2023 Edited Loading...
Hvilken vei skal Thule Wingbar takstativ monteres?

Svaret får du her

Etter alle disse årene, så er det ingen som har kontaktet oss med spørsmål om hvilken vei takstativet skal monteres. Men likevel så ser vi det til stadighet ute på veien, spesielt på biler med åpne takrails, hvor det er mulig å sette det feil vei. Les alltid monteringsanvisningen om du er i tvil!

Men her skal du få svaret.


Thule Wingbar takstativ er formet som en vinge

Det kan virke motstridende for mange, at Thule Wingbar skal monteres den veien det skal. For den spisse enden skal nemlig peke BAKOVER! Akkurat som vingen på et fly. Den "butte" enden skaper luftstrømmer over og under takstativet, og den spisse bakenden slipper dermed luften lettere og skaper mindre turbulens. Dermed blir også takstativet mer stillegående enn en firkantet stang som f.eks Thule Squarebar.


Hvordan ser jeg at takstativet er montert i riktig retning?

Den tykkeste delen av takstativet skal peke fremover mot bilens frontrute. På Wingbar Evo takstativ, har også den sorte gummilisten på toppen mange små sorte vinkler i gummien som peker fremover. I tillegg skal Thule logoen på stangen være på bakre delen av stangen, altså på den delen som peker bakover. For å lese logoen i riktig retning, skal du altså kunne stå på baksiden av stangen med ansiktet vendt i kjøreretning av bilen.


Det var da et diskret svar på noe som de færreste liker å spørre om. Er du i tvil, finner du alltid monteringsanvisningen medfølgende emballasjen når du kjøper nytt takstativ. Har du kjøpt brukt takstativ, kan du enten søke opp produktet i vår nettbutikk og finne monteringsanvisning på produktsiden. Alternativt så har også Thule.com alle nyere monteringsanvisninger på sin nettside.