Hva er lastebredden på et Thule takstativ?

Hva er lastebredden på et Thule takstativ?
11. januar 2021
Hva er lastebredden på et Thule takstativ?

Å velge takstativ kan gjøres på flere måter. Som regel har man et behov som skal dekkes som setter føringer for hvilken tyke takstativ man skal velge. Her skal vi kort forklare hva som er forskjellen på lastebredden på de ulike takstativene fra Thule.

 

Hva er forskjellen på Thule takstativ


 

Hvorfor er det forskjellig bredde på takstativene?

Bredden på takstativene bestemmes i stor grad av bilen og type innfestningen man velger mot bilen. Bredden på bilens tak er det lite å gjøre med, så da gjelder det å finne riktig takstativ til bilen. Hovedforskjellen på lastebredden til et takstativ som er tilpasset din bil, er innfestningen.

 

 

 

Thule Wingbar Evo Edge takstativ - vårt laveste takstativ til biler med flushrails.


 

Lavt og mest mulig diskret takstativ

Enten er innfestningen, eller fotsettet som det kalles, plassert under eller i enden av stengene. Primært er dette et visuelt valg man tar, da f.eks Wingbar Edge er en visuelt mer avrundet og diskret løsning enn de tradisjonelle takstativene. Er man opptatt av at takstativet skal være lavest mulig og se ekstra pent ut, så velger man Thule Wingbar Edge. Wingbar Edge stativene har ulikt utseende om du har takrails (kan gripe rundt), flushrails (aluprofil langs taket) eller tradisjonell innfestning på taket.

 

Thule Wingbar takstativ


 

Takstativ med størst mulig lastebredde

Har du behov for å frakte mye eller bare ønsker å ha mulighet for å få med deg mest mulig på ditt takstativ, så er de tradisjonelle fotsettene som er feste under stengene som gjelder. Her får du mulighet til å laste helt ut til sidene, spesielt om du har takstativ med T-spor. (Langsgående spor i takstativet for enkel montering av tilbehør). Thule Wingbar EVO har på de fleste biler 30-35cm ekstra tilgjengelig lastebredde sammenlignet med Thule Wingbar Edge.
Skal du frakte mye på taket som tar plass i bredden slik som f.eks. 2 kajakker eller 3+ sykler eller andre spesielle behov som krever ekstra bredde bør man velge et Wingbar EVO takstativ og ikke et Wingbar Edge takstativ.
 

Hvor mye kan du laste på bilens tak?

Mange spør om hvilket takstativ man kan ha ekstra mye last på. Og her er svaret enkelt og svart på hvitt. Bilens vognkort oppgir hvor mye last bilen er godkjent for. Det vil si totalvekten på alt du fester på taket av bilen, ikke maksimal last som takstativet er godkjent for.

 

Thule Probar takstativ

 

Takstativ med ekstra lastebredde?

Du har en mulighet med Thule ProBar til å benytte ekstra bredt takstativ. Thule ProBar er ekstra stive stenger med festespor på undersiden i hele stativets bredde. Det gjør at du i prinsipp kan gå opp en ekstra lengde enn det som er oppgitt i vår takstativvelger. Merk at da vil stengene stikke lengre ut på siden av bilen. Dette kan være praktisk om du skal frakte en gipsplate eller taktelt. Skal man bruke Thule Hullavator Pro kajakkholder så kan man f.eks. ikke bruker WingBar Edge stativ. Da trenger du bredden helt ut på siden av bilens karosseri, samt ekstra stivhet i takstativet.
Selv om Thule Probar er stiver og i utgangspunktet beregnet for profesjonelt bruk, så kan du ikke laste mer på taket enn det som er oppgitt i vognkortet.
Har du spørsmål, så kan du gjerne kontakte kundeservice på 22 12 02 39