Hvor høyt er et Thule takstativ?

Hvor høyt er et Thule takstativ?
10. februar 2021 Edited Loading...
Hvor høyt er et Thule takstativ?

Hva er målene på et Thule takstativ?

Det er veldig mange spørsmål rundt lavtbyggende eller lavest mulig takstativ og andre trenger et høyere takstativ. Vi har funnet frem tommestokken og målt faktiske mål på de ulike takstativene.

Hva er det som egentlig avgjør høyden på takstativet?

Utgangspunkt for alle takstativ er bilen. Bilens tak er konstruert med en innfestning til takstativet, som er utgangspunktet for takstativet. Så kan det være takets utforming, om bilen har buet eller flatt tak, glasstak og/eller soltak. Dette avgjør i stor grad hvor lavt det egentlig er mulig å få et takstativ. Alle Thule takstativ er utviklet og tilpasset hver enkelt bil, slik at pakken vi har satt sammen passer din bil 100%. Hvis ikke Thule kan gå god for din og andres sikkerhet, vil de heller ikke produsere takstativ. I andre tilfeller er utformingen av bilens tak gjort slik at det rett og slett ikke er mulig å får festet et takstativ. 

Hva er det eksakte målet på et Thule takstativ?

Det vi vet med sikkerhet er målene på alle stenger og fotsett. Det som ikke er dokumentert er faktiske høyden på det bilspesifikke monteringskittet i de tilfellene hvor det er påkrevd (hvis din bil har fixpoint, flushrails eller vanlig tak). Dette kan variere fra noen få millimeter til ekstreme tilfeller hvor det kan være opptil 3-3,5cm. Dette for at takstativet skal ha riktig høyde ift bruk av tilbehør som skiholder, hvor skibindingene ikke skal berøre bilens tak.

Høyde Thule takstativ – Stenger

Thule Wingbar og Squarebar stengene er ca 25mm høye. For Wingbar Evo Edge, så er selve foten høyere selv om stangsettet er festet i enden av Wingbar stangen. Høyden på festet av stangen er dermed identisk med "vanlig" Wingbar. Thule ProBar har en stanghøyde på 38mm, mens SlideBar har en høyde på 48mm.

Thule Evo Squarebar

Høyde: 25mm

Bredde:

Thule Evo Wingbar også Edge

Høyde: 25mm

Bredde: 

Thule Evo SlideBar

Høyde: 48mm

Bredde:

Thule Evo ProBar

Høyde: 38mm

Bredde:

 

 

Høyde Thule takstativ – Fotsett

Vi har kommet frem til følgende høyder på de forskjellige fotsettene målt fra anlegget på monteringbraketten til underkant av stengene.

 

Fotsett for Fixpoint og Flushrails:

Dette er for de bilene med fire luker/hull i taket eller lavet takrails som du ikke kan ta rundt. Komplette takstativ med denne type fot består av stangsett, fotsett og monteringskit.

  • Thule 751000 - fixpoint (105mm) + høyde på stangsett
  • Thule 753000 - fixpoint og flushrail (72mm) + høyde på stangsett
  • Thule Evo 710600 - flushrails (58mm) + høyde på stangsett
  • Thule Evo 710700 - fixpoint(53mm) + høyde på stangsett
  • Thule Evo Edge 720600 - flushrail (83mm) 
  • Thule Evo Edge 720700 - fixpoint (78mm) 
  • Thule Edge 9591-9596 - flushrail (59mm) 

 

Fotsett for vanlig tak:

Dette er for biler hvor takstativet festes oppå taket, med klammer ned i døråpningen. Her består et komplett takstativ av stenger, fotsett og monteringskit.

  • Thule 754002 (96mm) + høyde på stangsett
  • Thule Evo 710500 (90mm) + høyde på stangsett
  • Thule Evo 720500 (80mm) + høyde på stangsett

 

Fotsett for åpne takrails:

Dette benyttes på biler som har de tradisjonelle høye takrailsene hvor du kan gripe rundt selve takrailsen. Her er det ikke monteringssett og et typisk takstativ består av kun stenger og fotsett.

  • Thule 775000 (Utgående mars 2021) (65mm)
  • Thule 710410 (45mm) + høyde på stangsett
  • Thule 9581-9585 (41mm - til toppen av stengene)
  • Thule 784/785 (75mm - til toppen av stengene)

 

Fotsett for takrenner

Ofte brukt på varebiler og eldre biler med tradisjonelle "takrenner". Krever kun takstativ og fotsett.

  • Thule 951000 (150mm)

 

Høyde Thule takstativ – Monteringskit

Monteringskit er som nevnt delene som er spesialtilpasset til bilens tak, og sørger for at takstativet monteres forsvarlig med riktig vinkel og høyde. Har du åpne takrails, så trenger du ikke dette. Har du fixpoint eller flushrails, så må du ha det.

Utfordringen med monteringskit er at Thule ikke har oppgitt mål på disse. Det er forskjellig fra bil til bil, og gjerne forskjell på foran og bak på bilen. Alt for at takstativet skal kunne monteres riktig på bilen.

 

Hvordan finne riktig takstativ tilpasset din bil?

Bruk vår takstativvelger, som du finner her. Her har vi satt sammen komplette pakker med takstativ som er tilpasset din bil.

 

Hva er bredden på et Thule takstativ?

Dette temaet har vi skrevet om i artikkelen Hva er lastebredden på et Thule takstativ